vineri, 25 martie 2011

suriori si fratioare

        Imi doresc tare mult un al doilea copil; si Denis isi doreste o surioara pe care sa o cheme Ioana, si Catalin parca ar vrea... mai ramane sa fim hotarati si sa-i dam drumul la treaba!
        Si stau si ma gandesc ca desi cu Denis a fost totul asa usor si frumos, am facut cateva greseli din lipsa de experienta pe care acum le-as indrepta. Si as incepe din maternitate ( de fapt eu as incepe inca din timpul sarcinii, cand imi doresc sa nu mai fiu asa tematoare ca ceva rau s-ar putea intampla si as savura fiecare moment din - probabil - ultima sarcina). Sa revenim la maternitate... as cere copilul la san, sa-l alaptez cat de curand posibil, nu m-as mai teme sa-mi aduc de acasa lapte praf, daca e necesar, sa nu stau cu copilul plangand de foame pentru ca doctorita a scris in fisa ca am lapte la san, as sti tot ce-mi trebuie sau ce nu e necesar. Apoi acasa, la baita nu as spala bebelusul cu nicio lotiune, oricat de delicata, decat o data pe saptamana. De ce sa-i indepartez cu chimicale tot stratul de protectie al pielii, ca apoi sa vin sa-l ung cu alte chimicale sa il pun la loc?
       In rest sunt foarte mandra de mine ca in ciuda lipsei de experienta si a ranilor l-am alaptat pe Denis inca de la inceput, fara completare, ca nu l-am infofolit, ca nu l-am bombardat cu medicamente, ca l-am diversificat lent si la timp (acum cica noul trend ar fi sa-i dai copilului sa simta/guste noi texturi/alimente inca de pe la 4 luni, sa se obisnuiasca cu ele). Poate ca as opri alaptatul de noapte si as continua doar ziua pana pe la 2 ani, si poate as sta acasa 2 ani. Sper sa nu fiu mai fricoasa si mai panicata decat cu primul copil, cum am mai auzit si sper sa ma pregatesc sufleteste temeinic sa imi impart atentia si sa fac fata eventualelor gelozii dintre frati.
         Insa un lucur e sigur... mai vreau un copilas!

2 comentarii:

  1. Cristina, spor la proiectul bb2, e asa frumos! Nu te mai gandi la greseli, relax...

    RăspundețiȘtergere
  2. gabi, daca tu, care te-ai descurcat in cele mai grele momente de gelozie generate de bb mic zici ca e frumos, chiar imi dai curaj si mai mult!

    RăspundețiȘtergere