luni, 23 aprilie 2012

Primavara 2012

             In scurt timp se implineste un an de cand n-am mai scris nimic. Nu ca Denis n-ar face zi de zi lucruri interesante, nu s-ar imbolnavi mai usor sau mai serios sau n-ar face pozne marete. Cred ca a fost doar ceva dezinteres din partea mea.
             Azi m-am hotarat sa scriu ca sa notez o perluta de-a lui care m-a amuzat tare. Eram ieri la plimbare si-i zic "hai sa-ti suflu nasul ca vad ceva lucind acolo"; la care el imi rapunde : "o fi coroana regelui muc?"
Abia dupa ce am realizat ce treba are coroana in ce vorbeam noi, nu mai terminam de ras de ce i-a putut trece prin cap.

In rest ce sa mai spun despre el, e un copil tare istet, foarte activ, epuizant chiar, nu-i tace gura deloc, insa e si foarte incapatanat, un pic dictator si deloc supus. Tot ma gandesc cum sa-l abordez mai bine, caci nu vreau nici sa-l subjug, sa-i infrang sau sa-i schimb personalitatea, dar vreau sa-l invat ca totusi parintii trebuiesc respectati, ca nu are dreptul sa tipe la noi sau sa se impuna in toate doar pentru ca asa vrea el.
La aspecte practice a invatat sa se stearga la fund, chiar bine, adica sa ramana curat. O facea, desigur si inainte cand nu era cu noi, dar acasa ne striga pe noi. Acum persoanele care nu au copii sau au copii mari si au uitat cum a fost, ar putea sa se oripileze ca la aproape 5 ani mai era sters la fund. Desigur ca vina e a noastra, ca nu am insistat mai devreme sa deprinda lucrul acesta. Dar e bine si acum si sper sa reusesc din ce in ce mai mult sa constientizez ca nu mai e mic, ca trebuie sa fie independent si sa nu mai sar in ajutorul lui cu orice, pentru ca, asa cum spunea Irina Petrea e ca si cum ai vrea sa inveti un fluture sa zboare, dar ii tot rupi aripile.

Si pentru ca a venit primavara si ieri am stat mult prin parc, pun cateva poze noi.Un comentariu:

  1. Mai, mai ... chiar imi era dor de povestile tale pe blog! Bine-ai revenit!

    RăspundețiȘtergere